BANATMOSLEMAT
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

BANATMOSLEMAT

كل مايخص الفتاة المسلمة
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
مرحبا بكن فى المنتدى نرجوا السجيل والمشاركة بالموضوعات الجميلة والمفيدة
اجتماع لجميع عضوات المنتدى يوم الخميس الساعة الثامنة مساء اسبوعيا لمناقشة الافكار والاقتراحات فى غرفة الدردشة
Mouse

Free CursorsMyspace LayoutsMyspace Comments

 

 [b]لمحبى الجاتوهات والتورتات............طبعا كلنا.............اسهل طريقة لعمل كيكة التورتات والجاتوهات[/b]

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
BOSSYCAT
Admin
BOSSYCAT


عدد المساهمات : 126
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 13/07/2009
العمر : 31
الموقع : القاهرة - مدينة السلام

[b]لمحبى الجاتوهات والتورتات............طبعا كلنا.............اسهل طريقة لعمل كيكة التورتات والجاتوهات[/b] Empty
مُساهمةموضوع: [b]لمحبى الجاتوهات والتورتات............طبعا كلنا.............اسهل طريقة لعمل كيكة التورتات والجاتوهات[/b]   [b]لمحبى الجاتوهات والتورتات............طبعا كلنا.............اسهل طريقة لعمل كيكة التورتات والجاتوهات[/b] Icon_minitimeالأحد نوفمبر 29, 2009 12:04 pm

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ازيكن يابنااااااااااااااااااااااااااااات وحشتووووونى مووووووووووووووووووووووووووووت
كل سنة وانتوا طيبين وتقبل الله صومكن
النهاردة جبتلكوا طريقة عمل الكيكه الاسفنجيه وهى الكيكه الاساسيه لعمل الجاتوهات والتورتات ودى طريقيتها.

_المقادير.
8بيضه _1ملعقة فانيليا _ 1ونصف كوب سكر _2كوب دقيق _ملعقه كبيره بكنج بودر.

_الطريقه.
(1)تدهن الصينيه بأكملها بالزبده القاع والجوانبثو تبطن بورق الزبده او ترش بالدقبق والسكر.

(2)يتم ايقاد الفرن قبل البدء فى مزج المقادير مع ملاحظة ان من اهم شروط نجاح الكيكه الاسفنجيه هو وضعها فى الفرن الدافىء لتخبز مباشرة بعد الانتهاء من العمل .
(3)يوضع البيض والسكر فى اناء ويخفق البيض مع السكر والفانيليا بمضرب كهربائى حتى تتكون علامة الشريط اىاذا رفع المضرب تتساقط منه العجين وتظهر علامه على السطح ثم تختفى بعد لحظات.
(4)يضاف الدقيق المخلوط بالبكنج بودر بخفه على دفعات بملعقه خشب ويلا حظ ان تختلط دفعة الدقيق وان تمتزج تماما قبل اضافة الدفعة التى تليهاالى نهاية مقدار الدقيق.
(5)يصب الخليط فى الصينيه بحيث لاتزيد الكميه عن ثلثى الصينيه.
(6)توضع الصينيه فى الفرن المتوسط الحراره 190او200درجه ويقفل باب الفرن ولا يجوز فتحه مطلقا قبل مرور عشر دقائق على الاقل حتى لا يدخل الهواء البارد ويتلف العجين.



مستنية اشوف مين جربتها وطلعت معاها ازاى bom bom bom
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://banatmoslemat.ahlamontada.net
 
[b]لمحبى الجاتوهات والتورتات............طبعا كلنا.............اسهل طريقة لعمل كيكة التورتات والجاتوهات[/b]
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
BANATMOSLEMAT :: الأشغال اليدوية :: منتدى الطبخ والحلويات-
انتقل الى: